Підпишіться на нас у фейсбук, та дізнавайтесь першими про акції та спеціальні пропозиції!

Як знайти компроміс з дитиною при виборі одягу?

Часто батьки малюків стикаються з проблемою вибору одягу для своєї дитини. Дитина категорично відмовляється надягати будь-яку річ, влаштовує істерики і вередує, в результаті ранок перед виходом з дому в дитячий сад або школу перетворюється для батьків у справжній кошмар.

Чому так відбувається?

Більшість хлопчиків дошкільного віку не звертають на свій одяг особливої уваги, дівчатка ж уособлюють повну протилежність - вже з дворічного віку вони мають деякі замашки модниць. Багато дівчаток в цьому віці починають приділяти особливу увагу нарядам, їм подобаються яскраві кольори, пишні спіднички, блискучі аксесуари. Починаючи з віку 3-5 років багато малюків починає сприймати свій одяг, як невід'ємну частину їх власного іміджу, як своєрідну «візитну» картку. Батьків часом охоплює справжнє здивування. Всім мамам і татам хочеться знати напевно, що ж саме дратує малюка в обраному ними вбранні.

Не подобається колір

Яким би гарним і зручним не був новий одяг, малюк може відмовитися його надіти, просто тому що сам колір тканини викликає у нього неприємні асоціації. Не варто лаяти малюка, якщо він настійно просить вас купити такі ж носочки або колготки, «тільки сині». Згадайте самі себе: ви ж ніколи не купите в магазині сукню кольору, який вам не подобається.

Незручно

Ще одна причина, по якій дитина відмовляється одягати ту чи іншу річ - це незручність. Можливо, в минулий раз нові штани обмежували рух малюка і в них було незручно забиратися на гірку на дитячому майданчику, а шерстяний светр неприємно лоскотав шкіру, викликаючи свербіж і бажання почухатися? Через погану якість полотна дитина ні за що не погодиться вдруге одягнути ту річ, в якій відчувала якусь незручність, і батькам варто це запам'ятати. Адже ви ж самі ніколи не підете на роботу в тому одязі, який викликає у вас дискомфорт!

Ненарядно

У всіх дітей позитивне мислення, вони сприймають кожен новий день як маленьке свято, і саме тому люблять яскравий і ошатний одяг. Пам'ятайте, що дитинство - єдиний час, коли маленький чоловічок ще не знаходиться у владі стереотипів і може собі дозволити влаштовувати свято кожен день. Так дозвольте своєму чаду хоча б в перші роки життя радувати себе помаранчевими шортами, рожевою сукнею або яскраво-зеленою футболкою!

Що робити?

Причини примх в одязі ясні, але як же з ними боротися? Як провести ранок спокійно, без бурхливих суперечок з дитиною з приводу того, що ж надіти в садок? По-перше, гардероб вашої дитини має складатись виключно з речей виготовлених з якісних натуральних тканин. По-друге, завжди вибирайте одяг для дитини разом з нею. Сучасні гаджети дозволяють робити це разом з вашою дитиною. Якщо перед вами стоїть мета оновити зимовий гардероб, поясніть дитині, що в літньому платті взимку буде холодно, тому зараз потрібно вибрати щось тепле, а ту красиву легку спідничку ви купите потім, коли прийдете за обновками на літо. Запитуйте у свого чада, які речі йому подобаються більше, а по ходу справи розповідайте про те, що з чим носять, і як можна поєднувати кольори між собою - так ви посприяєте розвитку у своєї дитини гарного смаку.

24.06.2021