Підпишіться на нас у фейсбук, та дізнавайтесь першими про акції та спеціальні пропозиції!

Поло – доступна елегантність

Поло - вид одягу, який поєднує в собі кращі риси спорту і класики. По крою і комфорту цей предмет гардеробу ближче до футболки, але завдяки коміру та гудзикам він цілком доречний в офісі, адже надає стилю та елегантність без зайвих зусиль. Поло особливо актуальні влітку, коли їх можна поєднувати практично з усім підряд: від штанів і піджака до шорт. Сьогодні ми розглянемо докладніше, як вибрати футболку-поло і вписати її в свій гардероб.

Поло - футболка або сорочка?

Якщо в англійській мові polo shirt є окремою категорією одягу, то в українській ми нерідко задаємося питанням: поло - це футболка або сорочка? До якого виду її віднести і в якому відділі шукати в магазинах? Насправді єдиної відповіді на це питання немає, так як поло поєднує в собі елементи обох предметів одягу.

Види футболок-поло

Футболки-поло, як правило, мають схожий крій і впізнаваний стиль, а відрізняються в основному за типом посадки по фігурі.

Класичні поло. Фасон класичної футболки-поло залишається незмінним з року в рік. Класичні поло мають стандартний прямий крій: вони не облягають фігуру, але досить чітко позначають її. Обов'язковий комір і застібка на два або три гудзики. Найчастіше їх виробляють з трикотажу піке, нерідко вони мають невеликі розрізи по бокам, а передня частина може бути трохи коротшою ніж задня.

Поло слім-фіт. Приталені поло - модний "хіпстерскій" варіант. Поло «слім-фіт» відрізняються приталеною посадкою: вони досить щільно облягають фігуру і відмінно підкреслюють спортивну статуру. У цьому випадку виробники зазвичай обирають більш тонкий трикотаж, низ виробу пр цьому однієї довжини і без розрізів. Такі моделі нерідко прикрашають принтами: смужками, написами і навіть візерунками на манер гавайських сорочок. Комір у приталених поло часто менший за розміром, ніж у класичних.

Поло вільного крою - найкомфортніша модель. Футболка посадки «Relaxed Fit» відрізняються вільним кроєм і ніяк не виділяє фігуру, як правило, такі моделі виготовляють однотонними або в тонку смужку. Вони добре підходять для повних людей, а також для всіх, хто любить вільні речі. Крім того, це єдиний вид поло, які можна заправити в штани і носити на манер сорочки.

З чим носити поло

Футболки-поло навдивовижу демократичні: вони підходять для будь-якого віку і типів фігур. Ви можете носити їх практично скрізь, особливо в літній період, але важливо пам'ятати деякі правила. Для офісу та стилю smart casual краще вибирати однотонні поло без яскравих принтів і написів. Вони відмінно поєднуються з брюками чінос, зверху можна надіти спортивний піджак. Для неофіційної події має сенс підібрати вільне поло і заправити його в штани, в цьому випадку не забудьте вдягнути відповідний ремінь. Поло не підійде до класичного костюму, але в напівофіційному комплекті цілком може замінити сорочку. Із взуття підійдуть мокасини або топсайдери, краще уникати спортивних моделей. Також залиште вдома бейсболку і рюкзак - краще надіньте шкіряну сумку через плече і ефектний наручний годинник. Класична футболка-поло - відмінне рішення для повсякденного літнього образу. Вона складе ідеальний комплект з бавовняними штанами і будь-якими джинсами, за винятком рваних і сильно облягаючих моделей - до них все-таки краще підібрати футболку. Яскраві кольори футболки-поло можна підтримати аксесуарами. Із взуття підійдуть кеди чи кросівки, але не забувайте, що хоча поло і народилось як спортивний одяг, сьогодні воно все-таки більш про моду і елегантність, а не про тренування. Як аксесуари можна використовувати невеликі сумки або рюкзаки, не забудьте стильні сонячні окуляри.

У жаркий день поло можна надіти з шортами. До стриманих моделей підбирайте бермуди, до яскравих, з великими написами і принтами, підійдуть також короткі, і джинсові. Білі штани або шорти з футболкою-поло - елегантний комплект для відпочинку на морі. Світлі поло в поєднанні з шортами створюють розслаблений, але елегантний образ, щось зі світу морських курортів і прогулянок на яхті. Можете підтримати цю тему в аксесуарах.

Підсумовуючи хочемо зазначити, що футболка-поло - воістину універсальна річ. Подібно класичному костюму, вона стоїть поза віком, статурою і поза модними тенденціями, але при цьому по комфорту максимально близька до спортивних футболок. Зверніть увагу на цей предмет гардероба: можливо, у вашій шафі не вистачає саме його.

23.08.2021