Підпишіться на нас у фейсбук, та дізнавайтесь першими про акції та спеціальні пропозиції!

Як обрати одяг для комфортного та спокійного сну дитини

Спокійний і комфортний сон є важливим елементом розвитку кожної дитини. Вибір правильної дитячої піжами може значно покращити якість сну та забезпечити малюкові необхідний відпочинок. Бренд Kosta ділиться корисними порадами, які допоможуть розв’язати це завдання.

Головні критерії вибору дитячих піжам

Під час вибору варто звернути увагу на: 

  1. 1. Матеріал. Високоякісні натуральні тканини є ідеальним вибором для нічного одягу. Зверніть увагу на дитячі ночнушки та комплекти з кулірної гладі. У складі цього матеріалу 95% бавовни й 5% еластану, тому він дозволяє шкірі дихати. Краще уникати синтетичних матеріалів, адже вони не пропускають повітря й можуть викликати роздратування шкіри.
  2. 2. Пору року. Вибирайте одяг з урахуванням пори року й кліматичних умов. На літо для дівчат підійдуть дитячі нічні сорочки, а для хлопчиків — комплекти з шортів і футболки. На зиму краще вибирати костюми, які складаються зі штанів та кофти з довгими рукавами. 

  3. 3. Крій. Одяг для сну повинен бути зручним і не обмежувати рухи дитини. Краще, якщо він буде без ґудзиків, блискавок або інших деталей, які можуть заважати дитині.

  4. 4. Розмір. Піжами для дівчаток та хлопчиків повинні бути вільними й не сковувати рухи. Але водночас врахуйте, що занадто вільний одяг може зісковзувати з дитини й заважати їй спати.

  5. 5. Колір. Хоч комфорт і практичність є ключовими факторами, стиль також грає важливу роль. Кожна дитина — особистість. Тому запропонуйте малюку скласти вам компанію під час вибору одягу. Спостерігайте за її реакцією й обирайте те, що їй найбільше до вподоби.  

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете легко вибрати зручні піжами для вашого малюка.

Важливість правильного вибору дитячого одягу для сну 

Сон є критично важливим складником фізичного та емоційного розвитку дитини. Наукові дослідження підтверджують, що правильний вибір дитячого одягу для сну має величезний вплив на якість сну та загальний стан здоров'я малюка. Матеріал, розмір, крій і навіть колір — усе це має вагоме значення. 

У дослідженні, опублікованому в журналі Sleep у 2023 році, дослідники вивчили вплив такого одягу на якість сну в дітей віком від 3 до 5 років. У дослідженні взяли участь 100 дітей, яких розділили на дві групи. Одна група спала в одязі з натуральних матеріалів, а інша – в одязі з синтетичних матеріалів. У ході дослідження було виявлено, що діти, які спали в одязі з натуральних матеріалів, мали кращу якість сну та менше проблем із засинанням. 

Інше дослідження психології дітей показало, що емоційна атмосфера, створена за допомогою кольорів і дизайну піжами, може впливати на психічний стан дитини перед сном. М'які тканини з приємними візерунками й улюбленими героями малюка сприяють релаксації. Вони також допомагають створювати позитивні асоціації, пов’язані з процесом засинання. 

Тож якщо ви хочете, аби сон вашого маляти був спокійним і комфортним, вибирайте дитячий одяг для хлопчиків та дівчаток від бренду Kosta. Серед широкого асортименту ви точно знайдете ту піжаму, яка сподобається вашій дитині.

18.01.2024