Підпишіться на нас у фейсбук, та дізнавайтесь першими про акції та спеціальні пропозиції!

Як правильно визначити розмір чоловічих трусів

Як відомо, спідня білизна не підлягає поверненню, тому важливо правильно визначити розмір чоловічих трусів перед купівлею. Розповідаємо, як це зробити.

Спосіб 1: заміри талії та стегон

Мабуть, багато хто думає, що достатньо просто подивитися на бирку найзручнішої моделі спідньої білизни з шафи. Але деякі виробники мають нестандартні розмірні сітки, тому орієнтуватися на цей параметр не варто.

Насамперед у ході вибору розміру трусів необхідно орієнтуватися на такі виміри тіла:

  • обхват талії (Waist) – міряємо по лінії, де буде гумка трусів;
  • обхват стегон (Hips) – міряємо частини, які найбільше виступають.

Ці виміри дозволяють точно визначити розмір спідньої білизни в будь-якому магазині за умови наявності розмірної сітки або кравецької стрічки. Особливо це важливо у випадках, коли використовуються американські чи європейські розмірні сітки, які відрізняються від української. Також у разі замовлення на іноземних сайтах варто користуватися таблицями брендів, де вказано розміри білизни для різних країн. Врахуйте, що таблиці брендів відрізняються, тому важливо робити вибір з огляду не на український розмір, а на фактичні виміри тіла.

Спосіб 2: виміри обхвату чоловічих трусів

Щоб визначити розмір, також можна виміряти обхват трусів по лінії гумки. Для цього потрібно вибрати найзручнішу модель трусів із гардероба, ретельно її розправити на горизонтальній поверхні й виміряти обхват по лінії гумки. Отримані виміри також дозволять вибрати відповідний розмір у таблиці виробника.

Що робити, якщо отримані виміри на межі розмірів? Тоді варто орієнтуватися на власні уподобання й вибирати менший розмір, якщо подобається щільне прилягання трусів до тіла, або більший, якщо подобається вільна посадка.

Як зробити виміри правильно

Слід врахувати такі нюанси під час вимірювання тулуба:

  • у чоловіків зі стандартною фігурою лінія талії розташована на 2 см нижче за пупок;
  • чоловікам, у яких великий тип статури, слід проводити заміри з опущеними руками на рівні ліктів.

Під час вимірювання не потрібно перетягувати або недотягувати кравецьку стрічку, оскільки це спотворить результат. Оптимальним є середній рівень натягування й положення стрічки паралельно до підлоги — тоді результат буде більш точним.

Що варто врахувати під час вибору трусів

  • Особливості крою моделі. Наприклад, труси боксери можуть бути як такими, що облягають, так і вільнішими.
  • Посадку. Наприклад, чоловічі сімейки мають вільну посадку, через що надлишок тканини може збиратися під одягом і спричиняти дискомфорт, тому вибирати їх потрібно точно за розміром.
  • Склад тканини. Якщо у складі чоловічих трусів сліпів або боксерів не менше 5% еластану чи спандексу, то тканина добре тягнеться, тому можна вибирати менший розмір. А ось для пошиття сімейних трусів зазвичай використовується бавовна. Цей матеріал зовсім не тягнеться, тому у разі вимірів на межі рекомендується вибрати більший розмір.

В інтернет-магазині KOSTA ви можете купити популярні моделі чоловічих трусів усіх розмірів, від стандартних до батальних, з доставкою по Україні. Скористайтеся нашою розмірною сіткою, щоб підібрати спідню білизну правильного розміру, а якщо з’являться додаткові питання, зверніться до консультанта.

18.12.2023